PDA

View Full Version : CoCo3 128K question



dcymbal
March 12th, 2006, 05:25 AM
Hi,

I just rescued one of these off somebody's scrap.

Does it have anything in ROM it boots into like the original CoCo or is this box zorched. It powers up but all I am getting is a completely blank screen.

Thanks.

Terry Yager
March 12th, 2006, 07:53 AM
It should boot to a BASIC startup banner (version) & OK> prompt.

--T

dcymbal
March 12th, 2006, 08:35 AM
Mmmm. That's what I suspected. Bummer. Thanks for the confirmation.

briza
March 20th, 2006, 01:26 AM
:cool:

Have you tried gently pushing the GIME chip in it's socket, Dycmbal.

The chip your looking for, is a Square Chip just sitting under the keyboard, It will either have 1986 Gime or 1987 Gime written on it, By what I remember, they can pop out.
So just gently push down on it, You'll know when it has popped back in it's socket.

And another thing, look for a rectangle chip called 68BE09 on it, See if you have 1 , If so, Then I can definately say it's the Gime chip causing you grief.
Since the Gime chip controls the graphics and video display.