PDA

View Full Version : Adding a reset button to a 5150 or 5160.



prime
April 23rd, 2016, 02:11 PM
Hi there,

Is there an easy way to attach a reset switch to a 5150 or 5160 motherboard?

I have a clone board that does it with an R/C network and a button that shorts the cap on pin 11 of the 8248, but on the IBM boards this is tied to power good.

Cheers.

Phill.

modem7
April 23rd, 2016, 03:27 PM
As expected, this topic has been discussed a few times previously. One such discussion is at [here (http://www.vcfed.org/forum/showthread.php?42072-IBM-5150-Mainboard-Reset-Circuit)].

prime
April 23rd, 2016, 04:12 PM
Cheers I did try searching the forum, but it seems there is no way to search for articles that containing all keywords, and it always thew up tons of results that where not really what I wanted.

Thanks for the pointer :)

Cheers.

Phill.

Stone
April 23rd, 2016, 04:37 PM
Google has a much better handle on this forum than the internal search feature that just plain SUCKS! Try Google next time.

modem7
April 23rd, 2016, 04:47 PM
Google has a much better handle on this forum than the internal search feature that just plain SUCKS! Try Google next time.
In particular, Google's site search functionality, e.g. "site:www.vcfed.org (http://www.vcfed.org) ibm 5150 reset"

dave_m
April 23rd, 2016, 10:27 PM
In particular, Google's site search functionality, e.g. "site:www.vcfed.org (http://www.vcfed.org) ibm 5150 reset"

Excellent tip. I have always been disappointed with Forum searches. Thanks Stone and modem7.
-Dave