Image Map Image Map
Tab Content
  • falter's Avatar
    Yesterday, 09:20 PM
    I was trying to figure out how to get the Mindset MAME to work.. but I'm not really sure what I'm doing there. Used to the arcades.
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 06:43 PM
    Okay, So I decided to switch to the other Mindset and play around some with that. First of all, its horizontal sync seems to be better than the...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 03:04 PM
    Actually.. I think I see why this is happening. Looking closely at photos.. it appears the track from the cap to pin 3 is missing? Maybe the first...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 03:00 PM
    Interesting. Well, let's give it a try, shall we?
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 02:15 PM
    Yeah, there's definitely something going on here. I just checked 8bitguy's video on the Mindset, because it has some high res shots of the area -...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 02:08 PM
    Interestingly - if you look closely at this pic of what appears to be another Mindset on Old-Computers - it also has a piece of tape blocking that...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 02:03 PM
    Nice catch on that photo Dave! I was very tempted to desolder one end and see what happened.. but I wanted to investigate more before resorting to...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 01:08 PM
    Yes I have two of those units with the fader. One I plugged in developed a bad smoking habit and tagged out, but the other is fairly new and seems...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 12:34 PM
    What I see for the sound controller 8042 is pin 2 is connected to one side of 12mhz XTAL (Y2), and pin 3 is connected to both the other side of the...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 11:16 AM
    Yeah, I've got a bad feeling this is maybe the custom video chip. Interstingly, the half of the RAM that isn't clocking or doing anything is right...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 09:58 AM
    Yeah I kind of suspect. It'd be rare for two machines to have exactly the same fault.. unless it's a weak link common to both. The manual I read...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 09:39 AM
    Sure. Soon as the magic smoke clears from my office. Apparently I forgot about a RIFA cap. My god.. what is in those things! I' would have...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    Yesterday, 12:03 AM
    One other thing I've noticed.. in pictures of other Mindsets I see the power supply fan plugged into the center of the motherboard. On both of...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 16th, 2019, 11:38 PM
    No.. I think I have almost every Commodore monitor except that. I have only two vintage PC compatible monitors.. my 5151 and the 5154. Thing...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 16th, 2019, 10:25 PM
    Unfortunately I don't have an NEC multisync… right now I am using an IBM 5154. Not sure if that would be a problem.
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 16th, 2019, 10:07 PM
    Yeah. It's strange how both machines i have are the modified video production variants, and both behave exactly the same way, either producing...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 16th, 2019, 06:10 PM
    Here is the output on composite now and again: And from RGB: Really hoping the video chips aren't toast. They are unobtanium.
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 16th, 2019, 12:37 PM
    It doesn't? This is a beeper/speaker isn't it? I kinda wish I had a working one to compare to. I've been trying to devise a way to see if...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 15th, 2019, 11:19 PM
    Hmm. So I have an 8042 which according to the manual is the aound generator. It has a crystal connected to its pins 2 and 3, and one of the pins...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 14th, 2019, 09:37 PM
    Found this brochure amongst some stuff a seller included when I bought a blank 540B board: The seller's note says the board was purchased and...
    0 replies | 79 view(s)
  • falter's Avatar
    November 13th, 2019, 09:00 AM
    Yeah I've reseated everything, and tested every chip I could in my Tandy 1000EX... so far they all come back just fine. I hate that everything else...
    30 replies | 1527 view(s)
  • falter's Avatar
    November 12th, 2019, 09:55 PM
    Okay so, a bit more testing done. I started probing the BIOS ROMs. What I'm noticing is, each time I power up, it's different. Sometimes I can...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 12th, 2019, 09:31 AM
    So I did some more digging - the keyboard does appear to be communicating with the computer. I can see Reset on the mainboard when I push that, I...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 11th, 2019, 07:47 PM
    Yeah.. I'm not really sure what's going on with this thing. What I know so far is that regardless, there is always a loud tone on power up. ...
    30 replies | 1527 view(s)
  • falter's Avatar
    November 10th, 2019, 11:58 PM
    No totally different connector. I had to manually run wires point to point.
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 10th, 2019, 08:12 PM
    Borrowed my Tandy's PSU to try some diagnosis on my Mindset, and then got to looking at the motherboard again and discovered this: I'm not...
    30 replies | 1527 view(s)
  • falter's Avatar
    November 10th, 2019, 04:23 PM
    I hooked up the PSU from my Tandy 1000 (the working PSU), and checked all voltages on power up.. got a solid +11.91V, all the other voltages look...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 10th, 2019, 03:21 PM
    Yeah I waited it out a good 2 minutes on both.. nothing.. just black screen. I've got a Phinog PSM-763 PSU from a dead Commodore PC10-III that has...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 10th, 2019, 02:38 PM
    Hmm... so I'm reading the service manual for the Mindset, and it's saying that on power up, the screen goes blank, and it does a series of tests,...
    53 replies | 640 view(s)
  • falter's Avatar
    November 10th, 2019, 09:57 AM
    Oops. I may or may not have plugged in the keyboard while the unit was plugged in. I can't remember. It's odd that both machines suffer the...
    53 replies | 640 view(s)
More Activity
About falter

Basic Information

About falter
Location:
Vancouver, BC

Statistics


Total Posts
Total Posts
4,628
Posts Per Day
1.44
General Information
Last Activity
Yesterday 09:20 PM
Join Date
January 21st, 2011
Referrals
0
View falter's Blog

Recent Entries

MPI 360k won't read/write

by falter on August 17th, 2019 at 11:18 AM
Quote Originally Posted by Chuck(G) View Post
I can't say that for certain. The head assembly is a complex system. The only way to have an inkling is to use something like IMD and check each head individually.
IMD says RPM are 272... should be 300 right?
Categories
Uncategorized

74LS244 Question

by falter on December 5th, 2018 at 01:21 PM
Quote Originally Posted by Chuck(G) View Post
Assuming that pin 1 stays high, it should be possible to "feed through" pin 8 to pin 12. But the solution ultimately will be figuring out why pin 1 stays high.
Yeah that is is the goal for sure. I just want to prove out my theory a bit. After the experience with the TVT I don't trust schematics or circuit descriptions 100%. I did try feeding through but didn't see any text appear... although I didnt type anything so maybe it would only change new text being added. I'm

Read More

Categories
Uncategorized

The Ebay Follies

by falter on June 25th, 2017 at 11:09 AM
All hail the $3000 Apple II+!

http://www.ebay.com/itm/142424958928
Categories
Uncategorized