Image Map Image Map
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Help! PCPI APPLICARD missing chip!

  1. #1

    Default Help! PCPI APPLICARD missing chip!

    Hello, everyone!
    Can anybody tell me the specification of the missing chip from the following picture. The socket where the chip must be is circled in red. I thin the chip is 74LS192 but I'm not sure.
    Here's the picture: http://i89.photobucket.com/albums/k2...IAPPLICARD.jpg

    Thanks guys!

  2. #2

    Default

    If I knew what the chip was, I might have one. Most of my inventory dates to around the same time that card was made or earlier.

    I even have MOS chips, some early Intel, HP, etc.

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Location
    Detroit, Michigan
    Posts
    228

    Default

    Hi,
    I may have a the card also. But where IT will take a while before I come across it. But when I do I will let you know.

    Take Care

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hamilton, Ontario, Canada
    Posts
    3,803

    Default

    Yeah, I'm pretty sure that I have one too. I believe T sent one to me and I'll try and dig mine up as well.
    Legacy Computers and Parts

    Sales of, parts for, and repairs to, Vintage and Legacy computers.

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hamilton, Ontario, Canada
    Posts
    3,803

    Default

    Sorry, the card I was thinking of turns out to be an Abacus Know Drive (whatever the hell THAT is. Anyone know?) and not the card you have. They have a similar shape though
    Legacy Computers and Parts

    Sales of, parts for, and repairs to, Vintage and Legacy computers.

  6. #6

    Default

    Hi,

    I just bought one of these card from ebay (Australia). It arrived today so I have it right in front of me. The chip you are after is 74LS393N. The only other markings on the chip are SR and V8343 which I assume are to do with the manufacturer. I have a version 3 of the appli-card which looks that same as yours. ie marked PCPI 001-0001-03 on the back.

    Cheers.

  7. #7

    Default

    Hi,

    Just had another look at the chip and the manufacturer markings could be "SA" and not "SR" as in my previous post.

    cheers.

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by lukazi View Post
    Hi,

    I just bought one of these card from ebay (Australia). It arrived today so I have it right in front of me. The chip you are after is 74LS393N. The only other markings on the chip are SR and V8343 which I assume are to do with the manufacturer. I have a version 3 of the appli-card which looks that same as yours. ie marked PCPI 001-0001-03 on the back.

    Cheers.
    Thats a Signetics chip.

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hamilton, Ontario, Canada
    Posts
    3,803

    Default

    I don't think the manufacturer really matters unless you're going to frame it and look at it. Any old LS393 will work in it (if the card is functional at all).
    Legacy Computers and Parts

    Sales of, parts for, and repairs to, Vintage and Legacy computers.

  10. #10

    Default

    Just an FYI. The V8343 is a date code, the IC was manufactured week 43 in 1983.

    Mike

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •