Image Map Image Map
Page 18 of 22 FirstFirst ... 8141516171819202122 LastLast
Results 171 to 180 of 219

Thread: KAYPRO and KayFreHD as a hard disk module

  1. #171
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    920

    Default

    Quote Originally Posted by shirsch View Post
    Here's a link to one that looks like mine:

    https://www.amazon.com/Gplink-Extens.../dp/B06X3Y4BBB

    I think they make them with all combinations of standard and micro SD on the ends. I had a bunch of micro adapters, so this worked fine. There was a convenient gap between the top of the front panel and the outer case. Make sure yours has clearance enough not to crush the cable.
    Thanks. Yeah, I'm still waiting for parts to finish my FreHD/Shim for my kaypro but I was planning on just throwing this out the back somewhere.. Wouldn't need to access it very much, just there in case I did need to and still better then opening it up.
    -- Brian

    Systems: Amstad PCW 8256, Apple IIe/II+/GS/Mac+/Mac 512k, Atari 800/520STFM, Commodore 64/128/Amiga 3000/PET 4032/SX-64, IBM PS/1 2121-B82, Kaypro II, Osborne 1, Tandy 1000 SX, TI-99/4A, Timex Sinclair 1000, TRS-80 Color Computer 3/Model 4 GA

  2. #172
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Burlington, VT
    Posts
    176

    Default

    Quote Originally Posted by ngtwolf View Post
    Thanks. Yeah, I'm still waiting for parts to finish my FreHD/Shim for my kaypro but I was planning on just throwing this out the back somewhere.. Wouldn't need to access it very much, just there in case I did need to and still better then opening it up.
    Sure, it really depends on your work flow. I make heavy use of cpmtools on Linux for bulk transfer of files between the Kaypro and outside world, so it's important to me that the SD card be readily accessible.

  3. #173
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,720

    Default

    I have a question. Lets say someone stumbles across this posting in the future, build the shim, burns the kayplus ROM and has a kit freHD. Is there a ready made image they can just throw down on an SD card to save from all the configuring?

  4. #174
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Burlington, VT
    Posts
    176

    Default

    Quote Originally Posted by VERAULT View Post
    I have a question. Lets say someone stumbles across this posting in the future, build the shim, burns the kayplus ROM and has a kit freHD. Is there a ready made image they can just throw down on an SD card to save from all the configuring?
    I plan to make an image available cnce I get 3rd-party verification that it works for other folks. If anyone wants to test, please PM me and I'll give you a download link. No point in distributing it far and wide if there are issues.

  5. #175
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,720

    Default

    PM Sent!

  6. #176
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    920

    Default

    Quote Originally Posted by VERAULT View Post
    PM Sent!
    If you have the stuff built, it would be awesome to test and let us know. I have the image from Shirsch but the slow boat from china with the parts to finish this build is taking even longer than usual. Maybe customs is letting it sit for 3 days before they touch the packages.
    -- Brian

    Systems: Amstad PCW 8256, Apple IIe/II+/GS/Mac+/Mac 512k, Atari 800/520STFM, Commodore 64/128/Amiga 3000/PET 4032/SX-64, IBM PS/1 2121-B82, Kaypro II, Osborne 1, Tandy 1000 SX, TI-99/4A, Timex Sinclair 1000, TRS-80 Color Computer 3/Model 4 GA

  7. #177
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,720

    Default

    Sure i can do that. I just need to burn the kayplus rom.. I have some eproms coming in the mail. Other than that everything is done.

  8. #178
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,720

    Default

    Ok I need some help. I received a couple blank ST M2764A eproms in the mail today. I verified it was blank with my mini pro and burned the kayplus 84 rom image from here: http://www.microcodeconsulting.com/z80/kayplus.htm to the blank rom with these settings :minipro.png I verified it. But when I boot it in my kaypro 4/84 (with a universal board) I get nothing on the CRT at all.

    What did I do wrong?

  9. #179
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Burlington, VT
    Posts
    176

    Default

    Quote Originally Posted by VERAULT View Post
    Ok I need some help. I received a couple blank ST M2764A eproms in the mail today. I verified it was blank with my mini pro and burned the kayplus 84 rom image from here: http://www.microcodeconsulting.com/z80/kayplus.htm to the blank rom with these settings :minipro.png I verified it. But when I boot it in my kaypro 4/84 (with a universal board) I get nothing on the CRT at all.

    What did I do wrong?
    Sorry to be Captain Obvious, but are sure you grabbed the correct image for your machine?

  10. #180
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,720

    Default

    I used the one marked kayplus'84 rom at bottom of page . i am new to bruning roms.. Very new so i dont know what i am doing.

    Besides burning the rom do i need to do anything else? Mod the board in any way? Jumpers? I thought it was plug and play.
    Last edited by VERAULT; April 10th, 2020 at 03:27 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •