Image Map Image Map
Results 1 to 8 of 8

Thread: Osborne 1 keyboard issue

  1. #1

    Default Osborne 1 keyboard issue

    The D key on the keyboard of a O1 someone gave me oesn't work. Every other key seems to work fine, but without that key it makes it amn tough to access the irectory.

    Any hints, links, or sites I can go to repair that one key would be helpful. Heck I on't even know how to take apart the keyboard to get at the keys.

    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK - Worcester
    Posts
    2,573

    Default

    Hi, and welcome to VCFED (as this is your first post).

    There is a very long series of threads on fixing an O1 with a duff key. If you look at my posts, you should find it...

    The long and short of the process is that the O1 keyboard is pretty unrepairable, but it is fairly easy to identify whether the problem is actually in the keyboard itself (rather than the O1 electronics).

    If you want me to expand on anything, just ask.

    Dave

  3. #3

    Default

    OK, thanks for the welcome, aver2.

    I'll search through your posts and see what I can fin .

    And just to be clear, every other key on the boar works fine and comes up on the screen. It's just the one, so it has to be an issue with just that particular key, right?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK - Worcester
    Posts
    2,573

    Default

    >>> And just to be clear, every other key on the boar works fine and comes up on the screen. It's just the one, so it has to be an issue with just that particular key, right?

    If I was a betting man I would say that was the case. The keyboard is a matrix - so it would be likely that one entire row or column would be affected if it was the electronics.

    Dave

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    2,059

    Default

    MTK55, seems to be a problem with the "D" key on whatever keyboard you are typing on now as well.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    620

    Default

    Quote Originally Posted by VERAULT View Post
    MTK55, seems to be a problem with the "D" key on whatever keyboard you are typing on now as well.
    I was confused myself, like if he somehow hacked the Osborne keyboard to work on the pc... or was somehow Web Surfing from his Osborne.
    -- Brian

    Working Systems: Apple IIe/II+/Mac+/Mac 512k, Atari 800/520STFM, Commodore 64/Amiga 3000/PET 4032/SX-64, IBM PS/1 2121-B82, Kaypro II, Osborne 1, Tandy 1000 SX, TI-99/4A, TRS-80 Model 4 GA
    Project Systems: Amstrad PCW 8256, Kaypro 2/84 (Bad Chips: 81-194, 81-189).

  7. #7
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK - Worcester
    Posts
    2,573

    Default

    I thought he ha the same sense of humour as me .

    ave.

  8. #8

    Default

    Correct, aver2.

    It was my attempt at humor. Glad you got it.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •