Image Map Image Map
Page 38 of 43 FirstFirst ... 28343536373839404142 ... LastLast
Results 371 to 380 of 424

Thread: Commodore pet 3032 screen full of lines

  1. #371
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK - Worcester
    Posts
    3,130

    Default

    Yup.

    I suspect the RAS signal we are seeing is the refresh but there is no RAS for the memory access. That's as I understand the two halves of the 7474 work at any rate.

    And one of the duff signals also feeds into the video sub-system to boot...

    Dave

  2. #372

    Default

    Quote Originally Posted by daver2 View Post
    Yup.

    I suspect the RAS signal we are seeing is the refresh but there is no RAS for the memory access. That's as I understand the two halves of the 7474 work at any rate.

    And one of the duff signals also feeds into the video sub-system to boot...

    Dave

    Good evening,
    164 has just arrived....now i change...
    what measures do I still have to take?
    thanks!

  3. #373

    Default

    Wowwwww!
    Who's that???
    20191016_175807.jpg

  4. #374

    Default

    Quote Originally Posted by ilpaninaro View Post
    Wowwwww!
    Who's that???
    20191016_175807.jpg

    Now pettest seems to work!
    But i don't know if it is ok....
    The words on the screen tremble.....
    This is a little video:

    https://youtu.be/prbvrh6HJx8

  5. #375

    Default

    Looks good to me.
    Dwight

  6. #376
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Southern California, USA
    Posts
    2,690

    Default

    Quote Originally Posted by ilpaninaro View Post
    Wowwwww!
    Who's that???
    It passed the quick RAM test and did a sum check on the ROMs.

    If you like, you can replace the pettest rom with the EDIT rom and see if it boots. We may need some more testing.

  7. #377
    Join Date
    May 2018
    Location
    Lancashire
    Posts
    258

    Default

    What a massive step forward

    Top remote diagnostics Dave !

  8. #378

    Default

    Quote Originally Posted by dave_m View Post
    It passed the quick RAM test and did a sum check on the ROMs.

    If you like, you can replace the pettest rom with the EDIT rom and see if it boots. We may need some more testing.
    Hi, i replaced Pet tester with the original edit rom but when i turn on pet, i can see only black screen

  9. #379
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Southern California, USA
    Posts
    2,690

    Default

    Quote Originally Posted by Gary C View Post
    What a massive step forward

    Top remote diagnostics Dave !
    Yes, daver2 did great job. Kudos for skill and patience.

  10. #380
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Southern California, USA
    Posts
    2,690

    Default

    Quote Originally Posted by ilpaninaro View Post
    Hi, i replaced Pet tester with the original edit rom but when i turn on pet, i can see only black screen
    We’ll need to check the recorded checksums from pettiest vs the known good values, as a ROM maybe bad. I forget, do you have new ROM installed or originals?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •