Image Map Image Map
Results 1 to 3 of 3

Thread: Rev 04 II+ Repair

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    4,609
    Blog Entries
    3

    Default Rev 04 II+ Repair

    Got another one here, this time a lowish serial II+. This one has two problems:

    1) The text is infused with a bluish color. Adjusting the trim pot makes no difference. I'm guessing the color killer circuit is dead. Colors look fine otherwise in graphics.
    2) When it's in graphics mode for gaming, this happens: https://drive.google.com/file/d/142u...ew?usp=sharing It's like it can't handle the load.

  2. #2

    Default

    No, this is not a (power) load problem. It looks like an alternate HGR page (or another memory region that belongs to neither HGR page) is shown while it shouldn't be. Try more games.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Vancouver, BC
    Posts
    4,609
    Blog Entries
    3

    Default

    I thought I had run this game on this machine before but maybe I'm wrong on that. Initially it would get just to the 'Broderbund' title screen and then no animation at all.. just flashing screens of garbage. I realized I didn't have a language card in, so I put that in and that's how I got to where I am now. I've run repeated RAM tests but nothing coming up bad. I'll try other games, but I'm pretty sure I've had this one running on this computer before. It works - I can play it.. it just flashes garbage every time animation happens.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •